Αρχική / Νέα - Ανακοινώσεις Toggle

ΜΝΗΜΗ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΧΜ

Στις 15 Ιουλίου, στα Τουρκοβούνια

 
Την Κυριακή, 15 Ιουλίου, ο Πολιτιστικος Σύλλογος Νεραϊδιωτών, θα γιορτάσει τη μνήμη της προστάτιδας των ορεινών Αγ. Κυριακής, στο ομώνυμο εκκλησάκι, στην τοποθεσία Τουρκοβούνια Αττικής.
Μετά τη λειτουργία και την αρτοκλασία, ο Σύλλογος, κατά τα συνηθισμένα θα προσφέρει καφέ ή αναψυκτικά και εδέσματα, στον αύλειο χώρο του ξωκκλησιού, κάτω από τη σκιά των πεύκων. 
Όσοι πιστοί προσέλθετε.
 
Απ' το Διοικ. Συμβούλιο του Συλλόγου
 
 
 
 
 
 
 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΟΡΕΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΧΜ

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Αν. Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών

στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

 

Ο συμπατριώτης μας από το Αρματολικό Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, ένας σημαντικός σκηνοθέτης, δημιουργός, κινηματογραφιστής και δάσκαλος της υποκριτικής, εκλέχτηκε αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο “Σκηνοθεσία”.

Ο Δημήτρης για να φτάσει ως εδώ, είχε μια μακρά και συνεχώς ανοδική πορεία, με πολλές επιτυχίες σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Έχει σκηνοθετήσει  ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες,  ενώ πολλές απ’ τις δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ένας δημιουργός που ξεκίνησε από την ορεινή περιοχή των Τζουμέρκων και έφτασε να γίνει πολυπολιτισμικός και οικουμενικός. Με υπομονή, επιμονή και συνέπεια, κέρδισε το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του, να πετύχει σ’ αυτό που επέλεξε να κάνει. Η σεμνότητα και ευγένεια που τον διακρίνει, περίτρανα  αποδείχτηκε, όταν, μετά  τις μεγάλες επιτυχίες του που σφραγίστηκαν με τις πολλές βραβεύσεις των έργων του, διατήρησε το χαμηλό προφίλ και είναι αυτό που τον κάνει αγαπητό σε όλη την ορεινή πατρίδα.

Δανείζομαι λόγια του ο Στεφ. Νταλάση, καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου και Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων, μέσα απ’ τα οποία τα προαναφερόμενα στοιχεία του χαρακτήρα του, κατά ένα θαυμαστό τρόπο «περνάνε» και στα έργα του: «Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος έχει ως επίκεντρο του κινηματογραφικού του πλάνου την ανθρώπινη ύπαρξη ως οντότητα και πρόσωπο και όχι μόνο ως εικαστική μορφή…».  «… Η ευγένεια και η σεμνότητα του κινηματογραφικού του φακού, είναι το μεγαλείο των ταινιών του. Προέχει το περιεχόμενο και ακολουθεί η φόρμα. Του δίνει δύναμη και ενέργεια να συνθέτει και να δημιουργεί ταινίες αισθητικά άρτιες αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καταγράφουν με ευαισθησία και ρεαλισμό την κοινωνική μας πραγματικότητα»

Δυο λόγια για τις σπουδές του:

Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο  Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K.

Παράλληλα, από το 2000 διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές μεταξύ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε. Επίσης, από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας ενώ από το 2009 έως το 2015, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, στο Τμήμα Κινηματογράφου. Ακόμη, από το 2016 έως το 2018 εργάστηκε ως σκηνοθέτης στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Το 2018 εκλέχτηκε αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο “Σκηνοθεσία”.

Και μια (επιλεκτική) αναφορά στα έργα του:

2017: “Γιάννης Καστρίτσης-Ο άνθρωπος και ο ίσκιος του, 52΄

2016: “Σιωπηλός μάρτυρας-ντοκιμαντέρ, 71΄

2014:  “ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Ημερολόγιο σπουδής, ντοκιμαντέρ, 61΄

2013: “Ο Μανάβης” – ντοκιμαντέρ, 81΄

2006: “Ο Γιος του Φύλακα”, μυθοπλασία, 81΄

2001: “Frida” ,  video dance, 8΄

1998: “Ύψωμα 33”,  μυθοπλασία, 43΄

1995: “Η Γέφυρα”, μυθοπλασία, 30΄

1997: “Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου”,  ντοκιμαντέρ, 30΄

1993: “Νεαροί Ρώσοι”, ντοκιμαντέρ, 90΄

1992: “Τα Αγαπημένα του Πρόσωπα”,  μυθοπλασία 17΄ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΧΜ

Νεράιδα, καλοκαίρι 2018

 

 

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

23 Ιουλίου            

Γήπεδο ποδοσφαίρου στα Βακούφκα: Ποδοσφαιρικός

αγώνας μεταξύ ομάδων της νεολαίας και της γερουσίας

30 Ιουλίου

Στο ξωκκλήσι, στον Αη-Θόδωρο: Αντάμωμα χωριανών (θα προηγηθεί λειτουργία και αρτοκλασία

9 Αυγούστου    

Χειροτεχνίες LAND-ART (καλλιτεχνικές δημιουργίες

με υλικά της  φύσης)

10 Αυγούστου   

Το πρωί: Παιδική ζωγραφική

10 Αυγούστου   

Το βράδυ στην πλατεία: Παιδική θεατρική παράσταση

11 Αυγούστου   

Το πρωί: Μνημόσυνο για τη Χαρίκλεια Γιαννέλου

11 Αυγούστου  

Το βράδυ: Θεατρική παράσταση

11 Αυγούστου   

Το βράδυ, μετά τη θεατρική παράσταση,

στην πλατεία: Λαϊκοδημοτικό γλέντι

12 Αυγούστου 

 Το πρωί: Αγώνες δρόμου

 

 • Ακόμα στο Α΄ 15θήμερο του Αυγούστου, σε ημερομηνίες που θα οριστούν, θα διεξαχθεί το ποδοσφαιρικό τουρνουά, με τη συμμετοχή των ομάδων των χωριών της περιοχής μας.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΧΜ

Απ' το Σύλλογο και το χωριό

 

Με έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού για το πρώτο έτος της θητείας του Διοικ. Συμβουλίου, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Νεραϊδιωτών, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου στην αίθουσα του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για τις επικείμενες δραστηριότητες του Συλλόγου, το καλοκαίρι στο χωριό (βλ. πρόγραμμα εκδηλώσεων σε άλλη ηλεκτρονική σελίδα της ιστοσελίδας μας), όπως επίσης και για άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν το χωριό, όπως του τα είπε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κυρ. Βλαχογιάννης.  

Η ασφαλτόστρωση του δρόμου ως το νεκροταφείο (που θα γίνει αιτία να ασφαλτοστρωθεί και το γήπεδο μπάσκετ), η περίφραξή του γηπέδου μπάσκετ, η περίφραξη του γηπέδου ποδοσφαίρου και μερικές συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης ζημιών που υπέστη το γήπεδο ποδοσφαίρου, η εκτέλεση κάποιων έργων καθώς και ο γενικός καθαρισμός του χωριού, περιλαμβάνονται στα θέματα που ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στον εκπρόσωπο της Κοινότητας, να επιλύσει άμεσα, με την ανάλογη χρηματοδότηση.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε τη Γ.Σ. για την άρση κάποιων εκκρεμοτήτων, όπως είναι η διαχείριση του νερού της βρύσης στην αυλή του σχολείου και αυτής στη στροφή του δρόμου προς το νεκροταφείο, για τη λήψη απόφασης προκειμένου να γίνει συντήρηση στο κιόσκι του χώρου αναψυχής στον Αϊ-Θόδωρο, για μια ακόμα θετική παρέμβαση του Δασάρχη Χρ. Κουτσονάσιου να δώσει στο Σύλλογο  4 τραπεζοπάγκους, 5 ακόμα καλάθους σκουπιδιών και ακόμα 5 παγκάκια (όλα αυτά θα τοποθετηθούν σε κατάλληλα για εξυπηρέτηση των κατοίκων σημεία).  Να σημειώσουμε τέλος την καταβολή ποσού 1000 ευρώ που ήρθε να προστεθεί σ’ αυτό που διέθεσε με απόφασή του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για εργασίες αντικατάστασης της σκεπής της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου Νεράιδας.

 Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα


Το στόλισμα & η περιφορά του Επιταφίου, τα Εγκώμια, η Αποκαθήλωση

Με τη συμμετοχή αρκετών χωριανών, τελέστηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στον Άγιο Γεώργιο Νεράιδας, από τον ιερέα του χωριού Αποστόλη Οικονόμου, η ακολουθία του Επιταφίου, ενώ ομάδες χωριανών έψαλαν τα εγκώμια. Ακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου με πομπή που σχηματίστηκε με το Σταυρό και τα Εξαπτέρυγα μπροστά  που κρατούσαν τα παιδιά, τον Επιτάφιο στη συνέχεια και τον ιερέα με τους ψαλτάδες πιο πίσω και τους χωριανούς να κλίνουν την πομπή.

Να σημειώσουμε πως από το πρωί, νεραϊδιώτισσες πήγαν στην εκκλησία όπου στόλισαν τον Επιτάφιο, ενώ προς το μεσημέρι έγινε και η Τελετή Αποκαθήλωσης. 

 Να σημειώσουμε ακόμα πως ο παπΑποστόλης, αντί να πάει, όπως μέχρι τώρα γινόταν, στα χωριά που δεν έχουν ιερέα, για την τέλεση του Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, ενημέρωσε ότι φέτος θα τελέσει την ακολουθία αυτή, στην Αγία Κυριακή. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους πιστούς των γύρω χωριών να πάνε στο μοναστήρι να παρακολουθήσουν την ακολουθία, που έχει αναστάσιμο χαρακτήρα (είναι η λεγομενη Πρώτη Ανάσταση) και να κοινωνήσουν, όσοι επιθυμούν. 


Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα

... Ακρίτες


Οι εικόνες που προβλήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τα λεγόμενα μέσα κοοινωνικής δικτύωσης, όπου δείχνουν είτε παρελάσεις με ένα μαθητή σε ακριτική περιοχή, είτε γιορτασμό με 2-3 κατοίκους σε απομακρυσμένα χωριά, τη μέρα της επετείου της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του '21, συγκίνησαν πράγματι το πανελλήνιο και θα μείνουν βαθιά χαραγμένες. Μία τέτοια στιγμή είναι και ο γιορτασμός της 25ης Μαρτίου 2018 στο χωριό Νεράιδα Τρικάλων (του πιο απομακρυσμένου του Νομού), όπου παρουσία 4 (!) κατοίκων, ο ιερέας έψαλλε τη δοξολογία και ο τοπικός εκπρόσωπος Κοινότητας κατέθεσε στεφάνι  στη μνήμη των Αγωνιστών του 1821.  Εικόνα, που θα άξιζε κι αυτή μιας πανελλήνιας προβολής.


... Ακρίτες

Αρκετό χιόνι στη Νεράιδα Από την Κυριακή το βράδυ άρχισε να χιονίζει στη Νεράιδα και συνέχισε όλη τη Δευτέρα. Ήδη το χιόνι το απόγευμα της Δευτέρας είχε φτάσει τους 40 πόντους. Να πούμε πως κι απόψει ο Καιρός "δείχνει" ότι εξακολουθεί η χιονόπτωση

Ευχαριστούμε τον Άρη (Χήτας) για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε, ο οποίος μας ανέφερε ότι υπήρξε και διακοπή ρεύματος.

 


Αρκετό χιόνι στη Νεράιδα Αρκετό χιόνι στη Νεράιδα

Ο χορός του Συλλόγου


        

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεραϊδιωτών Τρικάλων

«Η Αγία Κυριακή»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του συλλόγου μας, που θα γίνει το Σάββατο,  24 Φεβρουαρίου και ώρα 2100, στο μεζεδοπωλείο "Παλιά Σοφίτα", Τρώων 6 & Δημητρίου Γούλα, Περιστέρι.

 

Τιμή εισόδου: 20€  

Παιδικό μενού (έως 12 ετών): 10€ 

(στην τιμή περιλαμβάνεται πλήρες μενού, απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά).

 

 Σας περιμένουμε όλους!!!

 

 Τηλέφωνα κρατήσεων:

Αθανασιάδης Παύλος:  6936801942  

Αλιφτήρας Κώστας:       6976762562 

Γώγος Δημήτρης:          6974592073 

 

Πως θα πάτε, πατήστε ΕΔΩ


Ο χορός του Συλλόγου Ο χορός του Συλλόγου

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο

Χ.Μ.

Η Γενική Συνέλευση 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2017, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Νεραϊδιωτών με θέματα το Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του απερχόμενοου Δ.Σ. και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα το Διοικητικό Απολογισμό που παρουσίασε ο απερχόμενος Πρόεδρος Άκης Μαντέλλος, όπως και τον Οικονομικό που παρουσίασε ο Ταμίας Κώστας Αλειφτήρας.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν οι νέοι του χωριού μας έκαναν τη μεγάλη έκπληξη. Στην πρόσκληση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης (Χρ. Μαντέλλος, γραμματέας Βάγια Νίκου), για υποβολή υποψηφιοτήτων, 11 άτομα, στο σύνολό τους νέοι, υπέβαλαν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ που συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Παύλος

Αντιπρόεδρος: ΓΩΓΟΣ Κ. Δημήτρης

Γραμματέας: ΝΙΚΟΥ Βάγια

Ταμίας: ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ Δ. Κώστας

Μέλη: ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ Θ. Νάντια - ΝΤΙΝΟΣ Ι. Δημήτρης - ΣΚΙΤΖΗΣ Χάρης

Αναπληρωματικά μέλη: ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ Αγγέλα - ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Σάκης - ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Γ. Παναγιώτης - ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ Χ. Ειρήνη.

Ελεγκτική Επιτροπή

Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση η πρόταση που υποβλήθηκε στο Σώμα από μέλη, για να αποτελέσουν τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή οι:

ΖΑΧΟΣ Λάμπρος

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ Βάγια

ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ Χρήστος


Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο

Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά!

Χρ. Μαντέλλος


Και δεύτερη χιονόπτωση στο χωριό

 

Ευτυχώς που και η δεύτερη χιονόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή της τ. Δ.Κ. Νεράιδας (στις 19 Ιαν.), δε δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο χωριό μας, καθόσον και ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός και η πρόσβαση στα σημεία σταύλισης των ζώων δεν ήταν δυσχερής.

 
 
Κι αυτό χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του υπεύθυνου του Δήμου Βαγγέλη Χονδρού, που αντιμετώπισε αποτελεσματικά την κατάσταση, όπως επίσης και τη βοήθεια που προσέφερε ο συμπατριώτης μας Βάιος Τεντολούρης, ο οποίος (όπως μάθαμε), βοήθησε με τα δικά του μέσα, όπου χρειάστηκε.
... "Αποδεσμευμένοι" λοιπόν απ' την απουσία σοβαρών προβλημάτων, ας στραφούμε και στα θετικά. Απ' τη μια να τονίσουμε τα καλά αποτελέσματα που έχουν οι χιονοπτώσεις γενικά, σημαντικότερο των οποίων είναι ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα κι απ' την άλλη να αναδείξουμε και την ... εικαστική πλευρά του θέματος, με τις καταπλητικής ομορφιάς εικόνες που δημιούργησε το χιόνι, εικόνες-πίνακες ζωγραφικής, που θα τις ζήλευε κι ο πιο ικανός ζωγράφος. 
Ας αφήσουμε όμως την εικόνα να τα πει όλα, παραθέτοντας τις φωτογραφίες που μας έστειλε την ίδια μέρα της χιονόπτωσης, ο χωριανός μας ο Άρης ο Χήτας (τον οποίο και ευχαριστούμε).
 
 

Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά!

Στα λευκά και το χωριό μας

Χ.Μ.

 Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι

 

Το δεύτερο κύμα χιονοπτώσεων έπληξε και τα χωριά μας. Στη Νεράιδα, όπου χιόνισε την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη, ως το μεσημέρι, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το μισό μέτρο, χωρίς να σημειωθούν σημαντικά προβλήματα. 

Ο κεντρικός δρόμος προς το χωριό είναι ανοιχτός, καθόσον ο Βαγγέλης Χονδρός και χθες αλλά και σήμερα, κινήθηκε άμεσα και προέβη στον εκχιονισμό (ακόμα και στα σημεία που οδηγούν στους χώρους σταύλισης των ζώων).

Σήμερα, Πέμπτη, 12 Γενάρη, στο χωριό επικράτησε όλη τη μέρα ηλιοφάνεια. 


Στα λευκά και το χωριό μας Στα λευκά και το χωριό μας Στα λευκά και το χωριό μας Στα λευκά και το χωριό μας

Το ημερολόγιο του Συλλόγου

Χρ. Μαντέλλος


 Με 13 πολύ ωραίες φωτογραφίες (από τοπία της Νεράιδας, από διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου το καλοκαίρι στο χωριό, από φωτογραφίες παραδοσιακών αντικειμένων που εκτίθενται στο Μουσείο ειδών λαϊκής τέχνης, στο Σχολείο Νεράιδας) και ένα σύντομο κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του χωριού, εκδόθηκε, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεράιδας, το ημερολόγιο για το νέο έτος (2017). 

 Προμηθευτείτε το!

 
Όσοι χωριανοί, μέλη και φίλοι του Συλλόγου επιθυμούν να το προμηθευτούν, να απευθυνθούν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

 

 


Το ημερολόγιο του Συλλόγου Το ημερολόγιο του Συλλόγου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016

Χ.Μ.


 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στις 18 Δεκεμβρίου, μέρα Κυριακή και ώρα 12.00, ο Σύλλογός μας έχει προγραμματίσει, ενόψει των εορτών, χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν, όλα τα παιδιά των μελών του Συλλόγου και γενικότερα όλα τα παιδιά των νεραϊδιωτών.

Στη χριστουγεννιάτικη αυτή παιδική γιορτή, που θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου, Σουλιωτών & Πανταζή, Ν. Κόσμος, τα παιδιά θα απασχολήσει για μια ώρα, διασκεδαστής (κλόουν) που έχει καλέσει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν συμβολικά δώρα στα παιδιά και θα κεραστούν οι συνοδοί τους και όσοι παραβρεθούν στη γιορτή.

Απ’ το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεραϊδιωτών ΤρικάλωνΓιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα

Χ.Μ.

Γιορτάστηκε σήμερα (25 Μαρτίου 2016), στη Νεράιδα η επέτειος της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο γιορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την καθιερωμένη δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο, χοροστατούντος του ιερέα Νεράιδας Αποστόλη Οικονόμου. Ακολούθησε στην πλατεία επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων, από τον Εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Κυριάκο Βλαχογιάννη. Συγκινητική η στιγμή απαγγελίας ποιήματος επ' ευκαιρία της επετείου, από τη μαθήτρια, της 6ης Δημοτικού, Φωτεινή Κυρ. Βλαχογιάννη, όπως και η παρουσία  15 περίπου νεραϊδιωτών, που αφήψισαν το κρύο και τη βροχή και βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. 

 

Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα

Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών


Πραγματοποιήθηκε με πολλαπλή επιτυχία, στις 5 Μαρτίου 2016, στην ταβέρνα «ΤΑ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ» (οδός  Γούναρη 42, Άνω Ελληνικό), ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεραϊδιωτών. 

Σε ένα όμορφο και οικογενειακό περιβάλλον, η βραδιά κύλησε υπέροχα. Πλούσιο και ποιοτικό φαγητό, πολύ καλό κρασί, ποικίλο λαϊκό και δημοτικό μουσικό πρόγραμμα, με συντριπτική την παρουσία της νεολαίας, που δημιούργησε περίσσιο κέφι, αλλά και τη συμμετοχή της παλαιάς φρουράς που μας έδειξε ότι δεν έχει χάσει τη χορευτική της δεινότητα. 

Στα σημαντικά της βραδιάς ήταν και η κοπή της πίτας του Συλλόγου που έκοψε ο Πρόεδρος Παν. Κ. Μαντέλλος, πλαισιωμένος από όλα τα μέλη του Δ.Σ. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοικητική ομάδα (στο σύνολό της απαρτίζεται από νέους) για την άψογη προετοιμασία και εκτέλεση της εκδήλωσης. Λαμβάνοντας κανείς υπόψη και τις λοιπές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στον ένα σχεδόν χρόνο της θητείας της η ομάδα αυτή, φτάνει στο συμπέρασμα πως ο Σύλλογος είναι σε καλά χέρια  και πως οι δραστηριότητές του, θα συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα.

Να σημειώσουμε τέλος πως ο χορός "καλά κράτησε" ως τις 5 το πρωί και έληξε με το παραδοσιακό "πως το τρίβουν το πιπέρι".  


Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών