Αρχική / Νέα - Ανακοινώσεις Toggle

Πάσχα στη Νεράιδα

Χ.Μ.


ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΝΕΡΑΪΔΑ

Το βράδυ του Μεγ. Σαββάτου, ο παπΑποστόλης και οι 80 περίπου νεραϊδιώτες και νεραϊδιώτισσες, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του Ν. Τρικάλων, στο χωριό ΝΕΡΑΪΔΑ (στα 1.100 μ.), κάτω από έναν έναστρο ουρανό, υποδέχτηκαν με τα δικά τους συναισθήματα το χαρμόσυνο μήνυμα της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ.

Ανήμερα το Πάσχα, ο καθένας, έψησε το αρνί και χάρηκε τη μεγάλη γιορτή, με το δικό του τρόπο. Κάποιοι επέμειναν παραδοσιακά και έστησαν τη σούβλα για το γύρισμα του οβελία, χωρίς να παραλείψουν να το φέρουν και δυο στροφές, έτσι για το καλό, που λένε.

Τα δυο μαγαζιά (Βακούφκο, Βλαχογιάννης) ήταν ανοιχτά και αρκετοί ήταν εκείνοι που το "έριξαν" στη σχετική τσιπουροκατάνυξη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, σε όλους τους Νεραϊδιώτες, να είστε όλοι καλά και να ξαναπάτε στο χωριό και του χρόνου ακόμα περισσότεροι. Θα το ευνοεί άλλωστε και το γεγονός ότι το 2019, το Πάσχα "πέφτει" σχετικά αργά, στις 28 Απριλίου (αν κι εφέτος, παρά τις αρνητικές προβλέψεις, ο καιρός ήταν τελικά πάρα πολύ καλός).

 Χρ. Μαν.


Πάσχα στη Νεράιδα Πάσχα στη Νεράιδα Πάσχα στη Νεράιδα Πάσχα στη Νεράιδα Πάσχα στη Νεράιδα

Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα


Το στόλισμα & η περιφορά του Επιταφίου, τα Εγκώμια, η Αποκαθήλωση

Με τη συμμετοχή αρκετών χωριανών, τελέστηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στον Άγιο Γεώργιο Νεράιδας, από τον ιερέα του χωριού Αποστόλη Οικονόμου, η ακολουθία του Επιταφίου, ενώ ομάδες χωριανών έψαλαν τα εγκώμια. Ακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου με πομπή που σχηματίστηκε με το Σταυρό και τα Εξαπτέρυγα μπροστά  που κρατούσαν τα παιδιά, τον Επιτάφιο στη συνέχεια και τον ιερέα με τους ψαλτάδες πιο πίσω και τους χωριανούς να κλίνουν την πομπή.

Να σημειώσουμε πως από το πρωί, νεραϊδιώτισσες πήγαν στην εκκλησία όπου στόλισαν τον Επιτάφιο, ενώ προς το μεσημέρι έγινε και η Τελετή Αποκαθήλωσης. 

 Να σημειώσουμε ακόμα πως ο παπΑποστόλης, αντί να πάει, όπως μέχρι τώρα γινόταν, στα χωριά που δεν έχουν ιερέα, για την τέλεση του Εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, ενημέρωσε ότι φέτος θα τελέσει την ακολουθία αυτή, στην Αγία Κυριακή. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους πιστούς των γύρω χωριών να πάνε στο μοναστήρι να παρακολουθήσουν την ακολουθία, που έχει αναστάσιμο χαρακτήρα (είναι η λεγομενη Πρώτη Ανάσταση) και να κοινωνήσουν, όσοι επιθυμούν. 


Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα Μ. Παρασκευή στη Νεράιδα

... Ακρίτες


25η Μαρτίου στη Νεράιδα !

Οι εικόνες που προβλήθηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και τα λεγόμενα μέσα κοοινωνικής δικτύωσης, όπου δείχνουν είτε παρελάσεις με ένα μαθητή σε ακριτική περιοχή, είτε γιορτασμό με 2-3 κατοίκους σε απομακρυσμένα χωριά, τη μέρα της επετείου της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του '21, συγκίνησαν πράγματι το πανελλήνιο και θα μείνουν βαθιά χαραγμένες. Μία τέτοια στιγμή είναι και ο γιορτασμός της 25ης Μαρτίου 2018 στο χωριό Νεράιδα Τρικάλων (του πιο απομακρυσμένου του Νομού), όπου παρουσία 4 (!) κατοίκων, ο ιερέας έψαλλε τη δοξολογία και ο τοπικός εκπρόσωπος Κοινότητας κατέθεσε στεφάνι  στη μνήμη των Αγωνιστών του 1821.  Εικόνα, που θα άξιζε κι αυτή μιας πανελλήνιας προβολής.


... Ακρίτες

Αρκετό χιόνι στη Νεράιδα Από την Κυριακή το βράδυ άρχισε να χιονίζει στη Νεράιδα και συνέχισε όλη τη Δευτέρα. Ήδη το χιόνι το απόγευμα της Δευτέρας είχε φτάσει τους 40 πόντους. Να πούμε πως κι απόψει ο Καιρός "δείχνει" ότι εξακολουθεί η χιονόπτωση

Ευχαριστούμε τον Άρη (Χήτας) για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε, ο οποίος μας ανέφερε ότι υπήρξε και διακοπή ρεύματος.

 


Αρκετό χιόνι στη Νεράιδα Αρκετό χιόνι στη Νεράιδα

Ο χορός του Συλλόγου


        

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεραϊδιωτών Τρικάλων

«Η Αγία Κυριακή»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του συλλόγου μας, που θα γίνει το Σάββατο,  24 Φεβρουαρίου και ώρα 2100, στο μεζεδοπωλείο "Παλιά Σοφίτα", Τρώων 6 & Δημητρίου Γούλα, Περιστέρι.

 

Τιμή εισόδου: 20€  

Παιδικό μενού (έως 12 ετών): 10€ 

(στην τιμή περιλαμβάνεται πλήρες μενού, απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά).

 

 Σας περιμένουμε όλους!!!

 

 Τηλέφωνα κρατήσεων:

Αθανασιάδης Παύλος:  6936801942  

Αλιφτήρας Κώστας:       6976762562 

Γώγος Δημήτρης:          6974592073 

 

Πως θα πάτε, πατήστε ΕΔΩ


Ο χορός του Συλλόγου Ο χορός του Συλλόγου

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο

Χ.Μ.

Η Γενική Συνέλευση 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2017, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Νεραϊδιωτών με θέματα το Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του απερχόμενοου Δ.Σ. και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα το Διοικητικό Απολογισμό που παρουσίασε ο απερχόμενος Πρόεδρος Άκης Μαντέλλος, όπως και τον Οικονομικό που παρουσίασε ο Ταμίας Κώστας Αλειφτήρας.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν οι νέοι του χωριού μας έκαναν τη μεγάλη έκπληξη. Στην πρόσκληση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης (Χρ. Μαντέλλος, γραμματέας Βάγια Νίκου), για υποβολή υποψηφιοτήτων, 11 άτομα, στο σύνολό τους νέοι, υπέβαλαν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ που συνήλθε στην πρώτη του συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Παύλος

Αντιπρόεδρος: ΓΩΓΟΣ Κ. Δημήτρης

Γραμματέας: ΝΙΚΟΥ Βάγια

Ταμίας: ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ Δ. Κώστας

Μέλη: ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ Θ. Νάντια - ΝΤΙΝΟΣ Ι. Δημήτρης - ΣΚΙΤΖΗΣ Χάρης

Αναπληρωματικά μέλη: ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ Αγγέλα - ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Σάκης - ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Γ. Παναγιώτης - ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ Χ. Ειρήνη.

Ελεγκτική Επιτροπή

Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση η πρόταση που υποβλήθηκε στο Σώμα από μέλη, για να αποτελέσουν τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή οι:

ΖΑΧΟΣ Λάμπρος

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ Βάγια

ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ Χρήστος


Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο

Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά!

Χρ. Μαντέλλος


Και δεύτερη χιονόπτωση στο χωριό

 

Ευτυχώς που και η δεύτερη χιονόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή της τ. Δ.Κ. Νεράιδας (στις 19 Ιαν.), δε δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο χωριό μας, καθόσον και ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός και η πρόσβαση στα σημεία σταύλισης των ζώων δεν ήταν δυσχερής.

 
 
Κι αυτό χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του υπεύθυνου του Δήμου Βαγγέλη Χονδρού, που αντιμετώπισε αποτελεσματικά την κατάσταση, όπως επίσης και τη βοήθεια που προσέφερε ο συμπατριώτης μας Βάιος Τεντολούρης, ο οποίος (όπως μάθαμε), βοήθησε με τα δικά του μέσα, όπου χρειάστηκε.
... "Αποδεσμευμένοι" λοιπόν απ' την απουσία σοβαρών προβλημάτων, ας στραφούμε και στα θετικά. Απ' τη μια να τονίσουμε τα καλά αποτελέσματα που έχουν οι χιονοπτώσεις γενικά, σημαντικότερο των οποίων είναι ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα κι απ' την άλλη να αναδείξουμε και την ... εικαστική πλευρά του θέματος, με τις καταπλητικής ομορφιάς εικόνες που δημιούργησε το χιόνι, εικόνες-πίνακες ζωγραφικής, που θα τις ζήλευε κι ο πιο ικανός ζωγράφος. 
Ας αφήσουμε όμως την εικόνα να τα πει όλα, παραθέτοντας τις φωτογραφίες που μας έστειλε την ίδια μέρα της χιονόπτωσης, ο χωριανός μας ο Άρης ο Χήτας (τον οποίο και ευχαριστούμε).
 
 

Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά! Ειν΄ η Νεράιδα ζωγραφιά!

Στα λευκά και το χωριό μας

Χ.Μ.

 Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι

 

Το δεύτερο κύμα χιονοπτώσεων έπληξε και τα χωριά μας. Στη Νεράιδα, όπου χιόνισε την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη, ως το μεσημέρι, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το μισό μέτρο, χωρίς να σημειωθούν σημαντικά προβλήματα. 

Ο κεντρικός δρόμος προς το χωριό είναι ανοιχτός, καθόσον ο Βαγγέλης Χονδρός και χθες αλλά και σήμερα, κινήθηκε άμεσα και προέβη στον εκχιονισμό (ακόμα και στα σημεία που οδηγούν στους χώρους σταύλισης των ζώων).

Σήμερα, Πέμπτη, 12 Γενάρη, στο χωριό επικράτησε όλη τη μέρα ηλιοφάνεια. 


Στα λευκά και το χωριό μας Στα λευκά και το χωριό μας Στα λευκά και το χωριό μας Στα λευκά και το χωριό μας

Το ημερολόγιο του Συλλόγου

Χρ. Μαντέλλος


 Με 13 πολύ ωραίες φωτογραφίες (από τοπία της Νεράιδας, από διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου το καλοκαίρι στο χωριό, από φωτογραφίες παραδοσιακών αντικειμένων που εκτίθενται στο Μουσείο ειδών λαϊκής τέχνης, στο Σχολείο Νεράιδας) και ένα σύντομο κείμενο που αναφέρεται στην ιστορία του χωριού, εκδόθηκε, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεράιδας, το ημερολόγιο για το νέο έτος (2017). 

 Προμηθευτείτε το!

 
Όσοι χωριανοί, μέλη και φίλοι του Συλλόγου επιθυμούν να το προμηθευτούν, να απευθυνθούν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

 

 


Το ημερολόγιο του Συλλόγου Το ημερολόγιο του Συλλόγου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016

Χ.Μ.


 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στις 18 Δεκεμβρίου, μέρα Κυριακή και ώρα 12.00, ο Σύλλογός μας έχει προγραμματίσει, ενόψει των εορτών, χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν, όλα τα παιδιά των μελών του Συλλόγου και γενικότερα όλα τα παιδιά των νεραϊδιωτών.

Στη χριστουγεννιάτικη αυτή παιδική γιορτή, που θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου, Σουλιωτών & Πανταζή, Ν. Κόσμος, τα παιδιά θα απασχολήσει για μια ώρα, διασκεδαστής (κλόουν) που έχει καλέσει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν συμβολικά δώρα στα παιδιά και θα κεραστούν οι συνοδοί τους και όσοι παραβρεθούν στη γιορτή.

Απ’ το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεραϊδιωτών ΤρικάλωνΓιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα

Χ.Μ.

Γιορτάστηκε σήμερα (25 Μαρτίου 2016), στη Νεράιδα η επέτειος της μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο γιορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την καθιερωμένη δοξολογία στον Άγιο Γεώργιο, χοροστατούντος του ιερέα Νεράιδας Αποστόλη Οικονόμου. Ακολούθησε στην πλατεία επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρώων, από τον Εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Κυριάκο Βλαχογιάννη. Συγκινητική η στιγμή απαγγελίας ποιήματος επ' ευκαιρία της επετείου, από τη μαθήτρια, της 6ης Δημοτικού, Φωτεινή Κυρ. Βλαχογιάννη, όπως και η παρουσία  15 περίπου νεραϊδιωτών, που αφήψισαν το κρύο και τη βροχή και βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. 

 

Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα Γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Νεράιδα

Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών


Πραγματοποιήθηκε με πολλαπλή επιτυχία, στις 5 Μαρτίου 2016, στην ταβέρνα «ΤΑ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ» (οδός  Γούναρη 42, Άνω Ελληνικό), ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεραϊδιωτών. 

Σε ένα όμορφο και οικογενειακό περιβάλλον, η βραδιά κύλησε υπέροχα. Πλούσιο και ποιοτικό φαγητό, πολύ καλό κρασί, ποικίλο λαϊκό και δημοτικό μουσικό πρόγραμμα, με συντριπτική την παρουσία της νεολαίας, που δημιούργησε περίσσιο κέφι, αλλά και τη συμμετοχή της παλαιάς φρουράς που μας έδειξε ότι δεν έχει χάσει τη χορευτική της δεινότητα. 

Στα σημαντικά της βραδιάς ήταν και η κοπή της πίτας του Συλλόγου που έκοψε ο Πρόεδρος Παν. Κ. Μαντέλλος, πλαισιωμένος από όλα τα μέλη του Δ.Σ. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοικητική ομάδα (στο σύνολό της απαρτίζεται από νέους) για την άψογη προετοιμασία και εκτέλεση της εκδήλωσης. Λαμβάνοντας κανείς υπόψη και τις λοιπές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στον ένα σχεδόν χρόνο της θητείας της η ομάδα αυτή, φτάνει στο συμπέρασμα πως ο Σύλλογος είναι σε καλά χέρια  και πως οι δραστηριότητές του, θα συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα.

Να σημειώσουμε τέλος πως ο χορός "καλά κράτησε" ως τις 5 το πρωί και έληξε με το παραδοσιακό "πως το τρίβουν το πιπέρι".  


Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών         Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Νεραϊδιωτών

Κυκλοφόρησε "ο Γλαβάς της Νεράιδας"Κυκλοφόρησε (ήδη παραλήφθηκε απ' τους συνδρομητέας-αναγνώστες) , το περιοδικό του Συλλόγου "ο Γλαβάς της Νεραιδας". Μαζί με  το νέο (132) τεύχος, εκδόθηκε και στάλθηκε και το τεύχος 131, το οποίο για τεχνικούς λόγους, καθυστέρησε να εκδοθεί. Τα δύο τεύχη καλύπτουν όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο χωριό και το ΄Σύλλογο σε όλο αυτό το διαρρεύσαν 6μηνο. Ήδη ετοιμάζεται πυρετωδώς και το τεύχος 133 που θα καλύψει το πρώτο τρίμηνο του 2016.


Κυκλοφόρησε "ο Γλαβάς της Νεράιδας"

Το ημερολόγιο για το 2016 του Συλλόγου Νερϊδιωτών

X.M.

Με δεκατρείς φωτογραφίες (τοπία και εκδηλώσεις από Νεράιδα) κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του Συλλόγου για το έτος 2016. Έχει ήδη σταλεί στους συγχωριανούς στην επαρχία και διανέμεται και στην Αθήνα από τα μέλη του Δ.Σ. Όποιος συγχωριανός και φίλος του Συλλόγου και της Νεράιδας επιθυμεί να το αποκτήσει ας έλθει σε επικοινωνία με το Σύλλογο (τηλέφ. 693 2363763, Άκης Μαντέλλος, Πρόεδρος Δ.Σ.) 


Το ημερολόγιο για το 2016 του Συλλόγου Νερϊδιωτών Το ημερολόγιο για το 2016 του Συλλόγου Νερϊδιωτών

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Θ.Κ

Τη στρατιωτική του θητεία, εδώ και λίγες μέρες, υπηρετεί ο Γραμματέας του συλλόγου Χρήστος Νεραϊδιώτης, ο οποίος παρουσιαστηκε στις 9/11 στο ΚETΘ Αυλώνας, στο υγειονομικο σώμα. Στις 4/12 ορκίστηκε και πήρε την ειδικότητα οδοντιάτρου και στη συνέχεια μετατέθηκε στη ΣΜΥ Τρικάλων ως οδοντίατρος. Να του ευχηθούμε καλή θητεία και καλός πολίτης. Να σημειώσουμε ότι μέχρι τη λήξη της θητείας του, καθήκοντα Γραμματέα του Συλλόγου, θα ασκεί η αναπληρώτρια-γραμματέας, Βάγια Νίκου.  


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ