Αρχική / Νέα - Ανακοινώσεις Toggle

Τοπική Αυτοδιοίκηση


Προαναγγελία αλλαγών στον "Καλλικράτη"

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για αλλαγές στο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με γραπτή απάντησή του σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στα πλέον αξιοσημείωτα των όσων προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης,  είναι και η δημιουργία ως και 1000 δήμων, η θέσπιση αναλογικότερου εκλογικού συστήματος, η ενίσχυση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειας των ΟΤΑ με ταυτόχρονη προαγωγή της δημόσιας λογοδοσίας και του κοινωνικού ελέγχου επί των πεπραγμένων των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, η αναμόρφωση του συστήματος χρηματοδότησης και παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας που προκαλεί καθυστερήσεις στην υλοποίηση ακόμα και των πιο απλών διαδικαστικών αποφάσεων των δημοτικών και των περιφερειακών αρχών. 

Και για να μην υπάρξουν, όπως λέει, "αιφνιδιασμοί" πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2019, η μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, κατά θεσμική ενότητα, μέσα από ένα διάλογο με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, με στόχο να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2016.

Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία οι τοπικοί πολιτικοί αλλά και  αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Νομού, που είναι ένας απ' τους πιο "αδικημένους" με το σχέδιο "Καλλικράτη", να θέσουν από τώρα τις προτάσεις τους στο τραπέζι των συζητήσεων και να ζητήσουν τη δημιουργία ενός ορεινού δήμου στην περιοχή μας (με έδρα ας πούμε τη Μεσοχώρα), στον οποίο θα υπάγονται όλα τα πέραν του Βαθυρέματος χωριά; Και έτσι να έχουμε μια αντικειμενική αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση στο Νομό Τρικάλων με κριτήρια χωροταξικά, ένα σχέδιο που θα είναι αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης και  τεκμηρίωσης και όχι αποτέλεσμα μικροπολιτικών μεθοδεύσεων, που ήθελε την ορεινότητα να αποτελεί κριτήριο για τη δημιουργία μόνο ενός δήμου, σ' ένα νομό κατεξοχήν "ορεινό".

 ΕΚΔΟΘΗΚΕ το νέο (διπλό) τεύχος του "Γ"

Τρίτη και καλή (;) για το "Βακούφκο"


Μετά και την άκαρπη για δεύτερη φορά προσπάθεια ενοικίασης του "Βακούφκου" ( και στην επαναληπτική πλειοδοτική δημοπρασία της 24ης Μαρτίου δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος), το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να επαναληφτεί για τρίτη (και τελευταία) φορά η διαδικασία της πλειοδοτικής δημοπρασίας στις 27 Απριλίου, μέρα Δευτέρα και ώρα 12  το μεσημέρι, στα γραφεία του νομικού συμβούλου της Μητρόπολης Τρίκκης  ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥ, οδός Ζάππα 3, ΤΡΙΚΑΛΑ.
Στη δημοπρασία αυτή τη φορά μπορούν να συμμετάσχουν και πρόσωπα που δεν κατάγονται απ' τη Νεράιδα (θα προτιμηθεί πάντως ο νεραϊδιώτης υποψήφιος).
Για κάθε σχετική με τη δημοπρασία (λεπτομέρειες διακήρυξης κλπ) πληροφορία, όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να απευθύνονται στον εκκλησιαστικό σύμβουλο κ. ΒΑΣΙΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ (τηλ. 6973359650).


Προβληματική λήψη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στα ΟρεινάO Δήμαρχος Πύλης με σχετικό έγγραφό του προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, αναδεικνύει το σημαντικότατο ζήτημα της προβληματικής (ή και ανύπαρκτης) λήψης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στις ορεινές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων ΑΙΘΗΚΩΝ, ΜΥΡΟΦΥΛΛΟΥ, ΝΕΡΑΪΔΑΣ, ΠΙΝΔΕΩΝ και τμήματος της Δ.Ε. Πύλης.
 
 Στο έγγραφο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:
 
 «... Η λήψη τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος είναι ανύπαρκτη σε όλο το ορεινό όγκο του Δήμου μας,  δηλ. σε τμήμα της Δ.Ε. Πύλης και σε ολόκληρη την Δ.Ε. Αιθήκων – Πινδέων – Νεράϊδας και Μυροφύλλου.
Γινόμαστε καθημερινά δέκτες παραπόνων από τους δημότες μας, μονίμους κατοίκους των ορεινών περιοχών, δικαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό, διότι τόσο η ενημέρωση που είναι βασική προτεραιότητα για όλους μας, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όσο και η ψυχαγωγία που για τους ανθρώπους αυτούς είναι η μοναδική σχεδόν διέξοδος στην καθημερινότητά τους ...
... Είναι βέβαιο ότι ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προβεί σε ενέργειες κάλυψης ψηφιακού σήματος, ούτε και τις γνώσεις. Αυτό είναι υπόθεση του Κράτους.
Είναι απαίτηση να δρομολογηθούν κινήσεις ΑΜΕΣΑ για την τηλεοπτική κάλυψη ολόκληρης της περιοχής του ορεινού Δήμου Πύλης με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Θεωρούμε ότι τόσο η Πολιτεία –μέσω του αρμοδίου Υπουργείου -  όσο και η Εταιρία DIGEA που έχει υπογράψει σχετικές συμβάσεις, πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα».


Εφαρμογή θερινής ώραςΑπό το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώθηκε ότι από την Κυριακή, θα αρχίσει η εφαρμογή της θερινής ώρας. 
Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, στις 3 το πρωί, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 4 (θερινή ώρα).


Κατάθεση στεφάνου για την εθνική επέτειοΑψηφώντας το κρύο και τη βροχή οι λιγοστοί χειμωνιάτες της Νεράιδας παραστάθηκαν στη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο του μεγάλου ξεσηκωμού του 1821, που έγινε σήμερα το πρωί στην πλατεία Νεράιδας, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων. 
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο ιερέας του χωριού μας Παπα-Ποστόλης Οικονόμου. Κατέθεσε στεφάνι ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Νεράιδας Κυρ. Βλαχογιάννης.
 


Κανείς για το Βακούφκο


Άκαρπη για δεύτερη φορά απέβη η προσπάθεια του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Νεράιδας για ενοικίαση του "Βακούφκου", αφού και στην επαναληπτική πλειοδοτική δημοπρασία της 24ης Μαρτίου δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος.
Μετά απ' αυτή την εξέλιξη θα οριστεί, ως το τέλος Απριλίου, ημερομηνία διενέργειας νέου επαναληπτικού διαγωνισμού.
Μήπως το Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο κρίνει σκόπιμο να προβεί σε τροποποίηση όρων της δημοπρασίας και ιδίως να απαλειφθεί ο περιοριστικός όρος, σύμφωνα με τον οποίο αποκλείονται της διαδικασίας οι μη έλκοντες την καταγωγή απ' τη Νεράιδα;  


Στη Νεράιδα ο Δήμαρχος Πύλης


            Ο Δήμαρχος Πύλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχν. Έργων & Πολεοδομίας Νικόλαο Τόλια, επισκέφτηκε στις 21 Μαρτίου τη Νεράιδα, όπου είχε συνάντηση με τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Κυριάκο Βλαχογιάννη και με χειμωνιάτες κατοίκους.
            Μεταξύ των όσων συζητήθηκαν ήταν και το σοβαρό ζήτημα της εδώ και δυο χρόνια διακοπής παροχής ρεύματος στο δρόμο προς "Κρανούλα", πράγμα που αναγκάζει τους κατοίκους να κάνουν χρήση φακών για να πηγαίνουν στα σπίτια τους. Ο κ. Μαράβας υποσχέθηκε άμεση επίλυση του προβλήματος  (να σημειωθεί πως πρόκειται για επανασύνδεση παροχής και όχι για νέα επέκταση).
 
 
 
Απ' την επίσκεψη των κ. Μαράβα και Τόλια στο χωριό 

Στη Νεράιδα ο Δήμαρχος Πύλης Στη Νεράιδα ο Δήμαρχος Πύλης

Έκθεση φωτογραφίαςΕγκαινιάστηκε την Κυριακή, 14 Μαρτίου  Έκθεση Φωτογραφίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, με τίτλο "Άραχθος-Τζουμέρκα: Οι δρόμοι του νερού και της πέτρας". Η έκθεση  θα λειτουργεί ως την Παρασκευή, 20  Μαρτίου, στην αίθουσα 2 του Ζαπείου Μεγάρου. Σκοπός, όπως τονίζεται από του διοργανωτές, του οπτικού αυτού ταξιδιού είναι η προβολή των ιδιαίτερων αξιών και χαρακτηριστικών του Εθνικού Πάρκου και η παρακίνηση του επισκέπτη να διαπιστώσει από κοντά την άγρια ομορφιά και την ιδιαιτερότητα του τοπίου και παράλληλα να προβληματιστεί για την ανάγκη προστασίας του.  
Με την ευκαιρία να πούμε πως ο Φορέας Διαχείρισης που ιδρύθηκε το 2009, είναι η αρμόδια υπηρεσία για την προστασία και διαχείριση των μοναδικών αλπικών λιβαδιών και μεσογειακών βιοτόπων, των χιλιάδων ειδών φυτών και ζώων που συναντώνται στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διοικείται από εννεαμελές (9) Διοικητικό  Συμβούλιο (Δ.Σ.) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η έδρα του Φορέα βρίσκεται στα Ιωάννινα, ενώ υπό την εποπτεία του λειτουργούν κέντρα πληροφόρησης στην Πράμαντα, στους Χουλιαράδες στην Άγναντα, στο Βουργαρέλι, στη Νεράιδα και στην Καλλιρρόη Ασπροποτάμου (θέση: Τρία Ποτάμια).
 
 
Απ' το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης

Έκθεση φωτογραφίας Έκθεση φωτογραφίας Έκθεση φωτογραφίας Έκθεση φωτογραφίας Έκθεση φωτογραφίας

Το χορευτικό του Ε.Κ. Άρτας

Χ.Μ.


Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, πέρα από τους καθημερινούς αγώνες που δίνει για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, θέλει με το δικό του τρόπο να δώσει την ευκαιρία σε κάποιες κοινωνικές ομάδες και κυρίως στους νέους, να ψυχαγωγούνται μέσα από το χορό και το τραγούδι. Έτσι προχώρησε στην ίδρυση χορευτικού τμήματος, σε συνεργασία με το συγχωριανό μας χοροδιδάσκαλο Σπύρο Νεραϊδιώτη που έχει και τη διεύθυνση και επιμέλεια.
            Το χορευτικό που ξεκίνησε πρόβες τον Οκτώβριο του 2014 και  ήδη αριθμεί περί τα 50 μέλη-χορευτές, έφτασε, σε πολύ λίγο χρόνο να δίνει παραστάσεις σε διάφορες εκδηλώσεις με αρκετά μεγάλη επιτυχία.  Σε μία απ' αυτές τις εκδηλώσεις, που  έγινε στο κινηματοθέατρο «Διώνη», στο εκθεσιακό κέντρο Άρτας, με την ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας (8 Μαρτίου), παρουσίασε, σε ένα πλούσιο χορευτικό θέαμα, χορούς της περιοχής των Τζουμέρκων, αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κοινού.  
            Να ενημερώσουμε επίσης ότι στις 4-5 Απριλίου, Σαββατοκύριακο των Βαίων, το χορευτικό είναι προσκεκλημένο σε ζωντανή εκπομπή της τηλεόρασης TRT κεντρικής Ελλάδας (στο Βόλο), όπου θα χορέψει χορούς από τα Τζουμέρκα, προβάλλοντας παράλληλα το λαϊκό πολιτισμό της περιοχής, καθώς επίσης και τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας.
            Το χορευτικό τμήμα του Ε.Κ.Α., μέσα από τη δουλειά και το μεράκι των μελών του, που συνδαυλίζεται απ' το πάθος και το μεράκι του Σπύρου Νεραϊδιώτη, θα συνεχίζει την προσπάθεια με σκοπό, πάντα μέσα απ' τα μονοπάτια της παράδοσης, να κατακτά όλο και πιο  υψηλά ποιοτικά επίπεδα. 

Το χορευτικό του Ε.Κ. Άρτας Το χορευτικό του Ε.Κ. Άρτας

"Παγώνει" το φράγμα της Μεσοχώρας;

Χ.Μ.


Δεν  είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας. Αυτό προκύπτει από σχετική δήλωση που έκανε στο trikalavoice.gr  το στέλεχος του κόμματος, Γιώργος Χονδρός, ο οποίος τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λειτουργήσει το φράγμα Μεσοχώρας, γιατί κατά πρώτον, η χώρα μας ήδη παράγει διπλάσια ενέργεια απ’ όση χρειάζεται και κατά δεύτερον γιατί τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν για να λειτουργήσει, είναι προτιμότερο να διατεθούν για να μετριαστούν τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας».
Να υπενθυμίσουμε πως το Σεπτέμβριο του 2014, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εξαγγείλει την απεμπλοκή του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας, είχε προβλέψει δε ότι θα ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια: «Προχωρούμε σήμερα στην εφαρμογή των αποφάσεων που δρομολογούν ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη χώρα μας, το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια από σήμερα. Γι’ αυτό το έργο έχουν ήδη στο παρελθόν επενδυθεί 283 εκατομμύρια ευρώ. Για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110 εκατομμύρια. Και τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ...".
Άμεσα  είχε αντιδράσει η ΜΚΟ "Αχελώου Ρους" με σχετική ανακοίνωσή της και κεντρικό σύνθημα "«Η Μεσοχώρα δεν πωλείται, δεν πνίγεται, δεν αφανίζεται!!!...", επισημαίνοντας το ανίσχυρο της δήλωσης του κ. Σαμαρά αφού, το ΣτΕ με πρόσφατη τότε  απόφασή του είχε θεωρήσει παράνομα τα έργα στην Μεσοχώρα, όπως και τα έργα της εκτροπής στο σύνολό τους.


"Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγραφων"

Χ.Μ.

Ηλ. Προβόπουλου: "Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων"

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα), θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου - συγγραφέα Ηλία Προβόπουλου, "Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων". Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής « Η Πανθεσσαλική Στέγη», σε συνεργασία με την « Πανευρυτανική Ενωση».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, επιστημονική συνεργάτις, τέως Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Κλεομένης Κουτσούκης, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιάσων Χανδρινός, ιστορικός και Νίκος Λαγκαδινός, δημοσιογράφος.
Θα χαιρετίσουν απ' το Πολιτιστικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, ο Δημ. Γκιώνης, ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης Στέφ. Κούτρας και ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης .
Θα προβληθεί βίντεο της Σοφίας Παπαχρήστου με τους ανθρώπους από τη Νεράιδα
( Σπινάσα ) Δολόπων Καρδίτσας. Αποσπάσματα απ' το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός-καραγκιοζοπαίχτης και δημοσιογράφος Άθως Δανέλλης.
Το συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος Βασίλης Καλαμάρας

 

  Ο Ηλίας Προβόπουλος για τις γυναίκες των Αγράφων:

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ «ΗΡΩΙΔΕΣ» ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Γιορτάζουν σήμερα οι  γυναίκες· όλες οι γυναίκες θέλει η αγορά και η διαφήμιση να γιορτάζουν σήμερα και ας μη το ξέρουν ή δεν θέλουν καλά και σώνει να το ξέρουν γιατί έχουν ένα σωρό  πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουν ή να μη κάνουν τίποτα…
Σε αυτή την τελευταία κατηγορία είναι σχεδόν οι όλες οι γυναίκες που γνώρισα τα τελευταία χρόνια στο χωριό Νεράιδα Δολόπων Καρδίτσας και οι οποίες τρόπον τινά, είναι οι «ηρωίδες» του βιβλίου μου με τίτλο «Ελεύθεροι στα δεσμά των Αγράφων» που θα κυκλοφορήσει την πρώτη Απριλίου και η πρώτη παρουσίαση του θα γίνει στην Καρδίτσα.  
Όλες αυτές οι γυναίκες μετράνε πάνω από επτά, οκτώ και εννιά ακόμη δεκαετίες ζωής και τις ενώνουν δυο βασικά πράγματα: τα παιδικά τους  χρόνια και την εφηβεία τα πέρασαν στα χρόνια της ιταλογερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου (1940 – 1950) και νέα κορίτσια κατόπιν, μπήκαν στον ίδιο ζυγό με τους άντρες του χωριού τους για να ξαναχτίσουν τα καμένα χωριά τους και να αναστήσουν τη διαλυμένη κοινότητά τους και τα κατάφεραν. 
Κάποιες από αυτές βρέθηκαν μαζί με τις οικογένειές τους εξόριστες από το 1947 έως το 1950 στον κάμπο και στην Καρδίτσα, άλλες έμειναν στον τόπο τους, περιπλανώμενες και φυγάδες κοντά στους αντάρτες, κάποιες πέρασαν εθελοντικά στις τάξεις του ΔΣΕ ενώ ορισμένες τις άρπαξαν οι αντάρτες και τις ανέβασαν στο βουνό να πολεμήσουν μαζί τους. Μέτρησαν τότε αρκετές απουσίες από τη γενιά τους αυτές οι γυναίκες, έκλαψαν πολλούς δικούς τους και πόνεσαν αλλά η ζωή δεν τους άφηνε περιθώρια να μείνουν πίσω και με λίπασμα, τις στάχτες και το αίμα μιας δεκαετίας, καλλιέργησαν τη νέα ζωή.
Ένα άλλο πράγμα που τις ενώνει είναι ότι όλες, μαζί με τους δικούς τους, μόλις τέλειωσε η τραγική δεκαετία 1940 – 1950 γύρισαν στο χωριό τους και εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, σε αυτό παρέμειναν να ζουν μέχρι σήμερα. Εκεί τις βρήκα και μαζί γράψαμε ένα βιβλίο 350 σελίδων με θέμα, πως κατάφεραν να ξαναχτίσουν το χωριό τους, να δημιουργήσουν οικογένειες και να στρώσουν μια καινούργια ζωή στη Νεράιδα.


Η Νεράιδα χορεύει...

Χ.Μ.


Δε ξέρω τι ακριβώς θεωρείται για τον καθένα ο όρος "Επιτυχία", όταν αυτός χρησιμοποιείται για να αποδώσει το στίγμα  ενός χορού Πολιτιστικού Συλλόγου. Άλλος θεωρεί επιτυχία το μεγάλο αριθμό ατόμων, παραβλέποντας  τη στενότητα του χώρου, όπου δε μπορείς να σηκωθείς ούτε απ' την καρέκλα, άλλος αποδέχεται μια  ορχήστρα με γνωστά ονόματα ανεξαρτήτως ρεπερτορίου, άλλος μετρά την επιτυχία με το αν η πίστα είναι γεμάτης σε ένα διαρκές   "πατείς με, πατώ σε", άλλος με τα πόσα "έβαλε" στο ταμείο  ο Σύλλογος ανεξαρτήτως αν η μουσική δεν ακούγεται και τέλος, άλλος με την άνεση του χώρου, την άνεση της πίστας , το επιλεκτικό ρεπερτόριο από μουσικούς που σέβονται τον καθένα και μια διεύθυνση που σέβεται τον πελάτη, διατάσσοντας τα τραπέζια κατά τέτοιον τρόπο, ώστε όλοι να "βλέπουν" πίστα και να δημιουργεί έτσι ένα οικογενειακό και πολιτισμένο περιβάλλον.
Σ' αυτούς που ενστερνίζονται την τελευταία εκδοχή είμαστε κι εμείς και υπό την έποψη αυτή θεωρούμε πολύ επιτυχημένο τον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας  (Πολιτιστικός Σύλλογος Νεραϊδιωτών Τρικάλων), που  πραγματοποιήθηκε χθες, 1η Μαρτίου 2015,   στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΚΕΦΙ live", Ελλησπόντου 41 Βύρωνας, κέντρο διασκέδασης που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Καλή και η σκέψη να γίνει ο χορός για πρώτη φορά μεσημέρι, πράγμα που διευκόλυνε την παρουσία και χωριανών μας που έχουν μικρά παιδιά, τα οποία σημειωτέο συμμετείχαν στην εκδήλωση και όπως μας είπαν τα πέρασαν πολύ καλά.
Η ποικιλία της μουσικής  (η λαϊκή μουσική εναλλάσσονταν με τη δημοτική, και οι δυο ορχήστρες κλήθηκαν από το Δ.Σ.) συνέβαλε στη δημιουργία έντονου κεφιού, με αποτέλεσμα το γλέντι να κρατήσει ως το βράδυ (7.30 μ.μ.).
Κυρίαρχο ρόλο και σ' αυτό το χορό κράτησε για τον εαυτό της η νεολαία της Νεράιδας που αποτελούσε τη μεγάλη πλειοψηφία των παραβρισκομένων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά, συγχωρανή μας ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ.
 
φωτο: Χρ.Ντίνος

Η Νεράιδα χορεύει... Η Νεράιδα χορεύει... Η Νεράιδα χορεύει...

Παράταση δηλώσεων κτηματολογίου

Χ.Μ.

Από την εταιρία Εθνικό Κτηματολόγιο  & Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ Α.Ε),  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως τις 24 Απριλίου 2015 για όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Ο.Τ.Α. στο υπόλοιπο της Π.Ε. Τρικάλων (που δεν έχει κτηματογραφηθεί μέχρι σήμερα) της Περιφ. Θεσσαλίας, καθώς και στους Καλλικρατικούς Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας της Π.Ε. Πέλλας της Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ (ΔΣ Νο 632/απόφαση 2/ 24.02.2015).

Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της έντονης κινητοποίησης των πολιτών και αύξησης του αριθμού των υποβαλλομένων δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες. Με τον τρόπο αυτό δίνεται επαρκής χρόνος στους δικαιούχους προκειμένου να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες για την υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 1) ΔΗΜΟΣ: ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ:

Διεύθυνση αρμόδιου γραφείου κτηματογράφησης: Β. Τσιτσάνη 141,  Πρώην υποκ. Τράπεζας Πειραιώς, Τρίκαλα, Τηλ : 24310 33301-2 – Fax.:24310 33303

 2) ΔΗΜΟΣ: ΠΥΛΗΣ

Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ:: Αγ. Βησσαρίωνος, Αγ. Νικολάου, Αγ. Προκοπίου, Αθαμανίας, Αρματολικού, Βαθυρρεύματος, Βαλκάνου, Βροντερού, Γαρδικίου, Γόμφων, Δέσης, Δροσερού, Δροσοχωρίου, Ελάτης, Ελευθεροχωρίου, Καλογήρων,  Κορυφής, Κοτρωνίου, Λιβαδοχωρίου, Λυγαριάς, Μεσοχώρας, Μοσχοφύτου, Μουριάς, Μυροφύλλου, Ν. Πεύκης, Νεράιδας, Νεραιδοχωρίου(Χατζηπετρίου), Παλαιοκαρυάς, Παλαιομονάστηρου, Παραμέρου, Παραποτάμου, Παχτουρίου, Περτουλίου, Πετροχωρίου, Πηγής, Πιαλείας, Πολυνερίου, Πύλης, Πύρρας, Ροποτού, Στουρναραίικων, Φήκης (Ψυχής), Φιλύρας.

Διεύθυνση αρμόδιου γραφείου κτηματογράφησης: Β. Τσιτσάνη 141, Πρώην υποκ. Τράπεζας Πειραιώς, Τρίκαλα, τηλ: 24310 33301-2 - Fax.:24310 33303

 3) ΔΗΜΟΣ: ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ:: Αχλαδοχωρίου, Γεωργανάδων, Γριζάνου, Διασσέλου, Ζάρκου, Κεραμιδίου, Κλοκωτού, Κρήνης, Νομής, Οιχαλίας, Παναγίτσας, Πετροπόρου, Πετρωτού, Πηνειάδος, Ταξιαρχών (Κριτσινίου), Φανερωμένης και Φαρκαδόνος.

Διεύθυνση αρμόδιου γραφείου κτηματογράφησης: Β. Τσιτσάνη 141, Πρώην υποκ. Τράπεζας Πειραιώς, Τρίκαλα, τηλ: 24310 33301-2 – Fax.:24310 33303

 4) ΔΗΜΟΣ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγ. Παρασκευής, Αγναντιάς, Αηδόνος, Αμαράντου, Αμπελοχωρίου, Ανθούσης, Αύρας, Βασιλικής, Βλαχάβας, Γερακαρίου, Γλυκομηλέας, Διάβας, Θεόπετρας, Κακοπλευρίου, Καλαμπάκας, Καλλιθέας (Καλυβίων), Καλλιρόης, Καλόγριανης, Καλομοίρας, Καστανέας, Καστρακίου, Καταφύτου, Κλεινού, Κονισκού, Κορυδαλλού, Κρανέας, Κρύας Βρύσης, Λογγάς, Μαλακασίου, Ματονερίου, Μαυρελίου, Μεγάλης Κερασέας, Οξύνειας, Ορθοβουνίου, Παλαιοχωρίου, Παναγιάς, Περιστέρας, Πεύκης, Πολυθέας, Σαρακήνας, Στεφανίου, Τρύγονος, Φλαμπουρεσίου, Φωτεινού (Τσιούκας), Χαλικίου, Χασιών, Χρυσομηλέας,

Διεύθυνση αρμόδιου γραφείου κτηματογράφησης:  Δημουλά 4 (Πλατεία  Δημουλά), Κτίριο πρώην ΔΟΥ Καλαμπάκας (1ος όροφος), Καλαμπάκα. Τηλ.: 24320 22224 – 24320 22225 Fax: 24320 22224Βακούφκο: Επανάληψη δημοπρασίας

Χ.Μ.


Επανάληψη πλειοδοτικού διαγωνισμού
για την εκμίσθωση του «Βακούφκου»
 
Όπως έγινε γνωστό από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Τρικάλων θα επαναλάβει τη δημοπρασία, με κλειστές προσφορές, για την εκμίσθωση του Εκκλησιαστικού Καταστήματος, ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στη Νεράιδα Τρικάλων.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του νομικού συμβούλου της Μητρόπολης Τρίκκης  ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥ, οδός Ζάππα 3, ΤΡΙΚΑΛΑ.
Για κάθε σχετική με τη δημοπρασία (λεπτομέρειες διακήρυξης κλπ) πληροφορία, όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να απευθύνονται στον εκκλησιαστικό σύμβουλο κ. ΒΑΣΙΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ (τηλ. 6973359650)